Dostojanstveno raditi u Srbiji - sastanak RG Nacionalnog konventa o EU za poglavlja 2 i 19

22 September 2017, Komentari 0

Danas smo održali sastanak Radne grupe 17 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na kome smo govorili o Platformi za praćenje sprovođenja primene Programa ekonomskih reformi 2018-2020. (ERP) i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP) u procesu evropskih integracija i Nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

O samoj Platformi, njenom potpisivanju i očekivanim rezultatima, govorili su Bojana Ružić iz Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Dragana Savić iz Ministarstva za rad, zapošljavanje i smanjenje siromaštva.

Tokom drugog dela sastanka, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Ivana Savićević predstavila je zakone koji su bili tema ovog sastanka, uputila nas u tok njihovog donošenja i javne raspravne koja su održane. Mišljenje o zakonima na sastanku su još izneli i Tomislav Živanović iz UGS Nezavisnost, Granskog sindikata prosvetnih radnika i Sarita Bradaš iz Tima za rad, zapošljavanje i socijalnu koheziju Centra za demokratiju.

Izvor: Fondacija Centar za demokratiju

http://www.centaronline.org/sr/dogadjaj/11699/dostojanstveno-raditi-u-srbiji-sastanak-rg-17-nacionalnog-konventa-o-eu