Održana druga radionica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji "Monitoring i evaluacija javnih politika"

27 April 2018, Komentari 0

25. april 2018. godine

Druga dvodnevna radionica  Monitoring i evaluacija javnih politika održana je 26. i 27. aprila 2018. godine u Zrenjaninu u cilju jačanja kapaciteta Programskog saveta Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU).

Prvi deo radionice, koju je održala trenerica Nives Miošić Lisjak, bio je posvećen teorijskim znanjima o monitoringu i evaluaciji učinaka javnih politika. Takođe, učesnici radionice dobili su i potrebna praktična znanja o tome kako se pristupa izradi monitoring plana i kako ispravno formulisati evaluacijska pitanja, indikatore, izvore podataka i metode istraživanja.

Predstavnici Programskog saveta Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji radili su u malim grupama na evaluaciji napretka Srbije po pojedinim pregovaračkim poglavljima.

Takođe, razmatrane su ideje, ključna pitanja i pristupi za izradu izveštaja iz senke Nacionalnog konventa u odnosu na najnoviji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Naredna radionica za predstavnike organizacija članica Programskog saveta Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji biće posvećena načinima komunikacije učinaka javnih politika.