Centar za međunarodne i bezbednosne poslove – ISAC fond

Koordinator Radne grupe

Datum
 januar 2006.
URL projekta
 Posetite stranu

Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) je nezavisan, neprofitan i nevladin tink-tank, registrovan kao fondacija, sa sedištem u Beogradu. ISAC fond nastavlja, proširuje i unapređuje rad Centra za proučavanje odbrane i bezbednosti, osnovanog u avgustu 2002. godine (u okviru G17 Instituta), iz kojeg se razvio u januaru 2006. godine.

ISAC doprinosi i služi preobražaju Srbije na putu ka članstvu u EU i Evroatlantskim institucijama, suočavajući se sa izazovima koji stoje pred našom zemljom i regionom, utičući na politiku i donošenje odluka kroz istraživanja, predloge delovanja, političke analize i procene, kao i specijalističko obrazovanje, sa konačnim ciljem dostizanja naprednije budućnosti za sadašnje i dolazeće generacije.

Tokom prethodnih  sedam godina rada, ISAC je sproveo veći broj projekata, uključujući objavljivanje vodiča na teme evropske i evroatlantske integracije, treninge u saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije, treninge za studente, okrugle stolove, konferencije i radionice na različite teme, kao i objavljivanje većeg broja predloga praktične politike i analiza u vezi sa međunarodnim odnosima, bezbednosnom saradnjom i odbranom, te sa međunarodnom ekonomskom saradnjom Srbije.

Igor Novakovic ISAC

 Igor Novaković radi kao istraživač pri ISAC fondu. Završio je postdiplomske studije iz međunarodnih odnosa na Univerzitetu u Bolonji, kao magistarski program iz evropskih studija na Univerzitetu u Novom Sadu. Osnovne studije završio je na Odseku za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Trenutno je doktorant na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Međunarodni odnosi i bezbednost su primarne oblasti interesovanja g. Novakovića, naročito pitanja vezana za evropske i evroatlantske integracije, regionalnu saradnju i bilateralne odnose Srbije sa drugim državama. Autor je većeg broja analiza i predloga praktične politike ISAC fonda, kao i nekoliko članaka i prikaza u domaćim i inostranim naučnim časopisima, i učestvovao je na više međunarodnih konferencija, okruglih stolova i radionica na različite teme iz oblasti međunarodnih odnosa i bezbednosno saradnje.

Tečno govori engleski, i služi se italijanskim i bugarskim jezikom.