Nauka i istraživanje, Obrazovanje i kultura

Radne grupe
koordinator

Radne grupe

Više...

Članovi  Dokumenti  Materijali

Komentari Radne grupe za poglavlja 25 i 26 na sažetak pregovaračkih pozicija predstavljeni Odboru za evropske integracije

7. oktobar 2016. godine

Na sastanku Radne grupe 18 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU), koja prati pregovore u poglavljima 25 – Nauka i istraživanje i 26 – Obrazovanje i kultura, sa predstavnicima Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije održanom u četvrtak 6. oktobra, dogovoreno je da predlozi i komentari članova RG NKEU na sažetak pregovaračke pozicije koju su dobili, budu razmotreni na narednom sastanku Odbora, u utorak, 18. oktobra.

(Pročitajte više)

Sastanak članova Odbora za evropske integracije sa predstavnicima Radne grupe 18 Nacionalnog konventa o EU

6. oktobar 2016. godine

Članovi Odbora za evropske integracije razgovarali su u Domu Narodne skupštine sa članovima Radne grupe 18 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, šeficom Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva kulture i informisanja u okviru konsultacija pred razmatranje pregovaračkih pozicija za poglavlja 25 Nauka i istraživanje i 26 Obrazovanje i kultura.

(Pročitajte više)

Održana sednica Radne grupe NKEU za poglavlja 25 i 26

28. mart 2016. godine

Radna grupa NKEU koja prati poglavlja 25 – Nauka i istraživanje i 26 – Obrazovanje i kultura, organizovala je sednicu posvećenu predstavljanju modela za sprečavanje osipanja učenika iz obrazovnog sistema. Na sednici je takođe bilo reči i o izveštaju EUROSTUDENT V za Republiku Srbiju.

(Pročitajte više)

Osnovana Radna grupa za poglavlja 25 – Nauka i istraživanje i 26 – Obrazovanje i kultura

6. februar 2015. godine

easy-media-playerAudio zapis sednice

Radna grupa Nacionalnog Konventa o Evropskoj uniji koja se bavi Pregovaračkim poglavljima 25 i 26 (Nauka i istraživanje; Obrazovanje i kultura) održala je osnivački sastanak u petak, 6. februara 2015. godine u prostorijama Narodne skupštine Srbije. U rad Radne grupe 18 uključeno je preko 20 organizacija civilnog društva a koordinatori Radne grupe su Obrazovni forum i Centar za obrazovne politike. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zorana Lužanin i Viktor Nedović, predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta Desanka Radunović, kao i šefica Pregovaračkog tima Tanja Miščević.

(Pročitajte više)

Izveštaj sa sednice Radne grupe NKEU za poglavlja 25 i 26 

Radna grupa NKEU za poglavlja 25 i 26 sastala se 14. decembra 2015. godine. Cilj sednice bilo je upoznavanje članova RG sa stavovima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR) o nacrtu Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije za period 2016. do 2020. godine, a zatim predstave komentari i preporuke organizacija civilnog društva i državnog instituta.

(Pročitajte više)