Ekonomski odnosi sa inostranstvom, Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika

Radne grupe
koordinator

Radne grupe

Više...

Plan rada  Članovi radne grupe  Objavljene analize

Dokumenti- Poglavlje 30  Dokumenti- Poglavlje 31

Održan sastanak pogrupe za poglavlje 31 – Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika

22. maj 2015. godine

U petak 22. maja 2015. godine u prostorijama Sekretarijata NKEU, održan je sastanak podgrupe RG NKEU koja prati poglavlje 31 – Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika. Na sastanku su bili formulisani amandmani na Nacrt zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji će sledeće nedelje biti predstavljeni Radnoj grupi Ministarstva odbrane koja se bavi formulisanjem navedenog zakona.

Prva godišnja analiza usaglašavanja Srbije sa deklaracijama, stavovima i merama EU

13. februar 2015. godine

Radna grupa za poglavlja 30 i 31 Nacionalnog konventa, čiji je kooridinator ISAC fond, predstavlja svoju prvu godiшnju analizu usaglaшavanja Srbije sa deklaracijama, stavovima i merama donetim u okviru Zajedničke spoljne i bezbednosne politike. Analiza daje kritički osvrt na proces usaglaшavanja, istovremeno dajući i nekoliko preporuka za Vladu Srbije i njen pregovarački tim.

Adobe-PDF-icon

 Godišnja analiza usaglašavanja Srbije sa deklaracijama, stavovima i merama Evropske unije, br.1

Održana sednica o usaglašavanju zakonodavstva u Poglavlju 31

24. decembar 2015. godine

Treća sednica podgrupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koja se bavi pregovaračkim poglavljem 31  Zajednička spoljna, bezbednosna i odbrambena politika. Sednicu je vodio Igor Novaković, iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove ISAC fonda, koordinator ove Radne grupe.

(Pročitajte više)

Članstvo u STO najveći izazov Poglavlja 30

24. decembar 2015. godine

Druga sednica radne podgrupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koja se bavi pregovaračkim poglavljem 30 – Ekonomski odnosi sa inostranstvom. Sednicu je vodio Igor Novaković,  iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove ISAC fonda, koordinator ove Radne grupe.

(Pročitajte više)

Pristupanje STO ključno za poglavlje 30

8. decembar 2015.

Neizvesnost u pogledu datuma pristupanja Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) Srbiji otežava pripremu planova za ispunjavanje evropskih standarda u pregovorima sa EU, izjavila je danas šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević.

(Pročitajte više)

23. oktobar 2014. godine

Na konferenciji „Uvod u pretpristupne pregovore u poglavlju 30 – Ekonomski odnosi sa inostranstvom“, održanoj 23. oktobra 2014. godine u Aero Klubu u Beogradu, srpska javnost, eksperti i privrednici su imali priliku da se informišu o sadržaju reformi koje predstoje Srbiji tokom sledećih nekoliko godina, a koje se tiču pre svega trgovinskih odnosa sa zemljama koje su van EU.

(Pročitajte više)

 

Održan prvi sastanak radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlja 30-Spoljni (trgovinski) odnosi i 31- Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika

Adobe-PDF-icon

Prezentacija sa sastanka

18.septembar 2014. godine

Osnivačka sednica radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koja se bavi pregovaračkim poglavljima 30 Spoljni odnosi i 31 Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika, održana je 18.  septembra 2014.  godine, u Plavom salonu Narodne skupštine Republike Srbije. Sednicu je vodio Igor Novaković,  iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) jedan od dva koordinatora ove Radne grupe.

(Pročitajte više)