Ostala pitanja - Kosovo

Radne grupe
koordinator

Radne grupe

Više...

Plan rada Članovi  Dokumenti  Materijali

Drugi radni sastanak Radne grupe za poglavlje 35 – Ostala pitanja

25. oktobar 2016.

Drugi redovan sastanak članova Radne grupe za poglavlje 35 – Ostala pitanja: Kosovo Nacionalnog konveta o Evropskoj uniji održan je u utorak, 25. septembra 2016. godine. Osim članova ove RG, sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pregovaračkog tima Republike Srbije sa Evropskom unijom, Odbora za evropske integracije, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije i članovi nevladine organizacije „Aktiv“ iz Kosovske Mitrovice.

(Pročitajte više)

Sednica Radne grupe za poglavlje 35-Ostala pitanja

3. mart 2015.  godine

Radna grupa za poglavlje 35 Nacionalnog konventa za EU održala je danas sednicu u Beogradu, u prostorijama Kuće ljudskih prava. Tema sednice bio je izveštaj Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) o primeni Briselskog sporazuma od strane Republike Srbije.

Članice grupe razmatrale su zaključke i preporuke iz ovog izveštaja i u potpunosti ih podržale. Posebno je bilo reči o transparentnosti celog procesa i o preporukama za veće uključivanje zainteresovane javnosti u monitoring i u sprovođenje Briselskog sporazuma. Takođe se razgovaralo i o budućim preporukama Vladi Srbije kako da obezbedi transparentno finansiranje na Kosovu.

(Pročitajte više)

Nacionalni konvent o EU sa Markom Đurićem o Poglavlju 35

20. oktobar 2015. godine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa predstavnicima nevladinih organizacija okuplјenih u radnoj grupi za poglavlјe 35 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Predstavnike petnaestak nevladinih organizacija, formalno angažovanih u Radnoj grupi 21 Nacionalnog konventa o EU, direktor Kancelarije za KiM je u otvorenom razgovoru upoznao sa situacijom u vezi sa tokom dijaloga Beograda i Prištine i otvaranjem Poglavlјa 35 pristupnih pregovora sa EU

(Pročitajte više)

Izveštaj sa inicijalnog sastanka RG Ostala pitanja – Kosovo

9. jul 2014. godine

Radna grupa za pregovaračko poglavlje 35 pratiće normalizaciju odnosa Beograda i Prištine,  implementaciju Briselskog sporazuma i sve druge teme značajne za ovu oblast. Cilj Radne grupe je da pomogne proces normalizacije odnosa i unapredi život građana Srbije i Kosova kroz zastupanje predloga praktičnih politika, konkrentih rešenja za implementaciju Briselskog sporazuma i kroz promociju vrednosti Evropske unije.

(Pročitajte više)