Aktuelno    Bojana Selaković razgovarala sa poslanikom u EP Klemenom Grošeljem

Bojana Selaković razgovarala sa poslanikom u EP Klemenom Grošeljem

BEOGRAD – Koordinatorka Nacionalnog konventa Bojana Selaković sastala se danas sa Klemanom Grošeljem, poslanikom Evropskog parlamenta koji boravi u Beogradu.

U razgovoru je naglašena posvećenost civilnog društva u Srbiji daljem evropskom putu i procesu proširenja. Poslanik Grošelj je iskazao interesovanje za uslove pod kojima organizacije civilnog društva realizuju svoje zagovaračke aktivnosti u pogledu daljih reformskih procesa u oblasti evropskih integracija Srbijie. U razgovoru je takođe naglašen značaj aktuelnog geopolitičkog trenutka kao šansa ubrzanja procesa pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Koordinatorka Nacionalnog konventa je istakla da bez obzira na sve prepreke i tempo pridruživanja, evropski put ostaje jedina alternativa za ceo region, jer je nepostojanje granica između njegovih naroda i država jedini garant njegove dugoročne stabilnosti. Svaki drugi scenario bio bi razlog za nove potencijalne konflikte u svakoj narednoj generaciji.

Klemen Goršelj slovenački je poslanik u Evropskom parlamentu iz redova liberalnog Pokreta Sloboda, aktuelnog premijera Slovenije Roberta Goloba. Grošelj je član Odbora za spoljne poslove (AFET) i Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom.