Aktuelno    Bojana Selaković sastala se sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim

Bojana Selaković sastala se sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim

Bojana Selaković, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji sastala se sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislavom Žigmanovim u Palati Srbija.

Glavna tema razgovora bila je saradnja institucija sa organizacijama civilnog društva u procesima donošenja odluka, planskih dokumenata, strategija i zakona.

Kada je reč o organizacijama civilnog društva, ministar Žigmanov je naglasio da Ministarstvo u svojim aktivnostima beleži pomake, a jedan od najvećih iskoraka u stvaranju okvira za saradnju je nedavna odluka Vlade Republike Srbije o osnivanju Saveta za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva. On je dodao da se radi posvećeno i na transparentnosti kao i saradnji sa civilnim društvom na lokalnom nivou kroz sistem kontakt tačaka.

Koordinatorka Nacionalnog konventa je istakla da se Nacionalni konvent o Evropskoj uniji zalaže za sistemski mehanizam saradnje i ponudila pomoć u procesima izrade dokumentima koji su od značaja za razne oblasti pristupanja Srbije EU.

Dvoje sagovornika saglasilo se da je dvosmerna komunikacija neophodna, da je važno osnaživati međusobno poverenje i raditi na kulturi dijaloga.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra Sektora za saradnju sa civilnim društvom Žarko Stepanović.