Uncategorized @sr    Buduća strategija o medijima jedna od tema sednice RG za Poglavlje 10

Buduća strategija o medijima jedna od tema sednice RG za Poglavlje 10

Na današnjoj sednici Radne grupe Nacionalnog konventa o EU koja prati pregovore o pristupanju u Poglavlju 10 Informaciono društvo i mediji, najavljeno je učešće Konventa u konsultacijama tokom izrade strategije o medijima, Ministarstva kulture i informisanja.

Nino Brajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture, tim povodom je rekao da je osnovan tim koji radi na tekstu strategije o medijima, „a Nacionalni konvent o EU će biti uključen u konsultacije u narednoj fazi“.

Koordinatorka NKEU, Nataša Dragojlović, podvukla je značaj osnivanja Međusektorske grupe za slobodu izražavanja i medije, sredinom prošle godine, za horizontalno praćenje ovih tema kroz različita poglavlja.

Nikola Marković, kordinator Radne grupe, je potvrdio da su preporuka Radne grupe iz decembra 2016. upućene nadležnim institucijama od kojih se redakcija još uvek očekuje.

“Suštinski problem ostaje nedostatak administrativnih kapaciteta u nadležnom ministarstvu za sprovođenje potrebnih mera u okviru pristupanja Srbije EU. To je dodatno otežano postojećom zabranom zapošljavanja u državnim organima,” rekao je Marković.

Add Comment