Uncategorized @sr    Demokratija je najvažnija za pristupanje EU

Demokratija je najvažnija za pristupanje EU

3. mart 2017. godine

Predstavnici civilnog društva iz Nacionalnog konventa o EU danas su na sastanku sa Federikom Mogerini, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku otvorili teme evropskih integracija, vladavine prava, bezbednosti, medijskih prava, regionalnih odnosa i zajedničke spoljne politike Srbije i EU, uz aktivnu ulogu civilnog društva u procesu pregovora sa EU.

Poruke koje su na sastanku prenete su o neophodnosti snažnije podrške vladavini prava i demokratiji u Srbiji, kao i o konkretnim pozitivnim promenama koje građani mogu očekivati u daljem usaglašavanju sa evropskim vrednostima, kako na polju ljudskih prava, tako i u oblastima ekonomije.

Organizacije civilnog društva predložile su aktivno uključivanje Srbije u rasprave na evropskom nivou o budućnosti Evropske unije, kao i o izazovima koji pred njom stoje, pre svega migrantskoj krizi i bezbednosti.

Na sastanku su učestvovali Maja Bobić iz Evropskog pokreta u Srbiji, Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU, Zoran Sekulić iz Asocijacije medija, Milan Antonijević iz Yucoma, Sonja Stojanović Gajić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Igor Novaković iz ISAC-a.

Kontakt: Marija Nikić, 063/1873-123, eukonvent@emins.org

Add Comment