Uncategorized @sr    Drugi sastanak Radne grupe Nacionalnog konventa o EU sa Kristijanom Vestfal

Drugi sastanak Radne grupe Nacionalnog konventa o EU sa Kristijanom Vestfal

5. novembra 2018. godine

U ponedeljak, 5. novembra 2018. godine članovi Radne grupe 17 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) sastali su se sa Kristijanom Vestfal iz Direktorata za zapošlјavanje, socijalna pitanja i inkluziju Evropske komisije.

Ovo je drugi po redu sastanak koji je Radna grupa 17 imala sa gospođom Vestfal. Tokom prvog sastanka, koji je pokrenut na inicijativu Fondacije Centar za demokratiju, došlo je do široke obostrane razmene informacija. Drugi sastanak je pružio priliku da se nadogradi prethodno započeta saradnja između Radne grupe i Direktorata za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju EK.

Na sastanku učesnici su razgovarali sa gospođom Vestfal o novousvojenim zakonima, kao i zakonima u pripremi, a koji se odnose na oblast zapošljavanja i socijalne politike. Takođe, članovi radne grupe ukazali su na izazove sa kojima se civilno društvo susreće prilikom samog procesa pripreme zakona, kao i praćenja njihove implementacije.

Radna grupa 17 NKEU, za poglavlja 2 – Sloboda kretanja radnika i 19 – Socijalna politika i zapošljavanje, okuplja sindikate, poslodavce i nevladine organizacije.

Add Comment