Uncategorized @sr    Komesar za pregovore o proširenju Han u Beogradu 20. novembra

Komesar za pregovore o proširenju Han u Beogradu 20. novembra

10. novembar 2014. godine

Komesar Johanes Han, koji je zadužen za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju, posetiće Beograd u novoj ulozi 20. novembra. Han je već posetio Srbiju kao komesar za regionalnu politiku radi procene šteta od majskih poplava.

Johanes Han- Komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju

Poseta na samom početku Hanovog mandata je znak da su pregovori o proširenju jednako prioritetni kao i pre i da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana realna.

Komesarova poseta Srbiji je deo njegovog plana da u skorije vreme poseti sve zemlje Jugoistočne Evrope. Han željno očekuje susret sa Vladom Srbije i ključnim akterima kako bi ih ohrabrio da nastave sa reformskim procesom tokom pregovora o proširenju. Pored usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom i jačanja vladavine prava, od izuzetne važnosti su i ekonomske reforme. Han veruje da pregovori i reforme nisu samo puki birokratski proces. Takođe je važno da njihovo sprovođenje zaista pozitivno utiče na živote ljudi.

„EU je jača sa bliskim partnerima: radujem se što danas počinjem saradnju sa susednim zemljama sa juga i istoka, kao i sa zemljama koje su u procesu proširenja,“ tvitovao je Johanes Han 1. novembra, po stupanju na novu dužnost.

Izvor: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

Add Comment