Saopštenje    Nacionalni konvent osuđuje neprimereni govor Miloša Jovanovića

Nacionalni konvent osuđuje neprimereni govor Miloša Jovanovića

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji najoštrije osuđuje neprimereni govor narodnog poslanika Miloša Jovanovića koji predstavlja uvredu, ne samo novinarke Emine Kovačević kojoj je upućen, već svih žena u Srbiji. Mizogene i seksističke stilske figure u javnom prostoru postale su skoro svakodnevna pojava. Narodni poslanici, kao nosioci  zakonodavne vlasti i građanskog suvereniteta u tom smislu moraju imati i jaču svest i veću odgovornost za prepoznavanje i uzdržavanje od neprimerenih formulacija.

Istovremeno, Nacionalni konvent o Evropskoj uniji poziva sve političke aktere da se uzdrže od netačne i neutemeljene retorike o procesu evropskih integracija. Podsećamo da je evropski put volja većine građana Srbije u kontinuitetu s obzirom da su se na njega pozivale sve stranke koje su pobeđivale na izborima zadnjih 20 godina.

Tendenciozne i neodgovorne korelacije između potrebe za suštinskim reformama Srbije i dijaloga koji se vodi na relaciji Beograd-Priština predstavljaju sredstvo jeftine političke propagande i za rezultat imaju dalju društvenu polarizaciju.

Sorry, the comment form is closed at this time.