Ivana Lazarević

Ivana Lazarević

Menadžer projekata

Ivana je zadužena za upravljanje projektima u Nacionalnom konventu. Od 2013. do 2016. godine radila je u Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji i Regionalnom konventu o Evropskoj uniji kao asistent i istraživač, dok je u periodu od 2020. do 2022. radila u Nacionalnom konventu na poziciji menadžera za komunikacije.

U oblasti evropskih integracija, bavi se istraživanjima u poglavljima 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih elemenata, kao i poglavlju 30 – Ekonomski odnosi sa inostranstvom. Učestovala je na brojnim obukama i predavanjima u oblasti strateškog planiranja, vođenja projekata i evaluacije. Organizovala je više od 200 događaja u Nacionalnom konventu i predstavljala Konvent na brojnim događajima u zemlji i svetu.

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu na smeru Međunarodne finansije i specijalizaciju na IT Akademiji u oblasti digitalnog marketinga i e-poslovanja.

Prati oblast regionalnog razvoja, poljoprivrede i ruralnog razvoja i ekonomskih odnosa, s posebnim osvrtom na saradnju Evropske unije sa Kinom, ali i saradnju Srbije sa Kinom u kontekstu evropskih integracija.

Tečno govori engleski, ruski i nemački a služi se italijanskim i kineskim jezikom.