Uncategorized @sr    Održana druga sednica Radne grupe za poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika

Održana druga sednica Radne grupe za poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika

19. februar 2015. godine

Druga sednica RG NKEU za Poglavlje 20 Preduzetništvo i industrijska politika održana je u četvrtak 19. ferbuara 2015. godine, u Zelenom salonu Narodne skupštine RS. Sednica je bila posvećena definisanju uloge poslovnih organizacija i klastera u kreiranju boljeg poslovnog okruženja i podizanja konkurentnosti srpskeprivrede.

Sednica je otvorena najavom Knjige preporuka za sva pregovaračka poglavlja koju bi NKEU realizovao u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije. Nataša Dragojlović, koordinatorka NKEU govorila je o pregledu dosadašnjih aktivnosti i planovima za tekuću godinu.

O klasterima i njihovom značaju za ekonomski razvoj govorila je Danka Milojković, direktorka Kuće klastera.

Aleksandar Gračanac je ispred Privredene komore Srbije predstavio aktivnosti Foruma za mala i srednja preduzeća kao i angažovanje Privredene komore u izradi nove Starategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period 2015 – 2020.

O ulozi Unije poslodavaca u jačanju domaće privrede govorio je Nebojša Atanacković. O biznis inkubatorima u funkciji razvoja preduzetništva govorila je Gordana Danilović Grković koja je u isto vreme predstavila pozitivna iskustva Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta iz Beograda. Moderator skupa je bila Sanja Filipović.

Sastanak RG Preduzetništvo i industrijska politika 19.2.2015.

Sastanak RG Preduzetništvo i industrijska politika 19.2.2015.

Add Comment