Dijalog Beograda i Prištine    Održana godišnja konferencija „U susret sporazumu”
Izvor: FoNET

Održana godišnja konferencija „U susret sporazumu”

Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 je organizovala konferenciju „U susret sporazumu” 9. februara 2023. godine u Hotelu Crowne Plaza na Novom Beogradu.

Na konferenciji se diskutovalo o nemačko-francuskom predlogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, o njegovom odnosu sa evropskim integracijama Srbije, Poglavlju 35 ali i o drugim temama od značaja za normalizaciju i pomirenje.

Događaj je okupio predstavnike relevantnih državnih institucija, organizacija civilno društva, diplomatskog kora, medije i zainteresovane građane.

Ovde možete pogledati prvi panel sa konferencije. U panelu su učestvovali Bojana Selaković, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, Dragiša Mijačić, koordinator Radne grupe za Poglavlje 35, dok je moderator bio novinar Marko Ivas, novinar.

Konferencija je deo projekta „Podrška praćenju dijaloga Beograda i Prištine” koji realizuje InTER uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške i Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy – BTD).