Uncategorized @sr    Predsednik Evropskog parlamenta u Beogradu sa Nacionalnim konventom o EU

Predsednik Evropskog parlamenta u Beogradu sa Nacionalnim konventom o EU

29. januar 2018.

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji u sredu, 31. januara, gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima organizacija civilnog društva, okupljenim u Nacionalni konvent o Evropskoj uniji.

Tajani će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Sastanak sa predstavnicima Nacionalnog konventa o EU biće održan u beogradskom hotelu „Metropol“, sa početkom u 10 časova. Tajani će se tom prilikom obratiti koordinatorima i članovima radnih grupa Nacionalnog konventa, dok je u drugom delu sastanka predviđeno vreme za diskusiju i pitanja učesnika.

Tajani u Beograd dolazi nekoliko dana uoči objavljivanja nove Strategije EU za Zapadni Balkan, koja se očekuje 6. februara.

Radimo na otvaranju puteva da Srbija postane jedna od narednih članica Evropske unije„, poručio je prethodno Tajani u oktobru, tokom posete premijerke Brnabić Briselu.

Tajani je tada, ocenivši da je „EU naša zajednička domovina“, najavio da će predstojeću posetu Beogradu iskoristiti i za jačanje ekonomskih veza Evropske unije i Srbije.

Add Comment