Uncategorized @sr    Predstavnici OCD-a iz Moldavije posetili NKEU

Predstavnici OCD-a iz Moldavije posetili NKEU

15. oktobar 2014. godine

U okviru studijske posete Srbiji koju je Misija OEBS-a u Moldaviji organizovala od 13.-15. oktobra 2014. godine, predstavnici moldavskih organizacija civilnog društva sa obe obale reke Dnjestar u Moldaviji (oblasti u konfliktu), posetili su prostorije Sekretarijata Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji

???????????????????????????????

, kako bi se upoznali sa funkcionisanjem NKEU. Poseta je bila deo projekta koji ima za cilj uspostavljanje platforme za dijalog predstavnika OCD koji bi pomogao mirovne napore u konfliktnom području.

Tom prilikom sastali su se sa Majom Bobić, generalnom sekretarkom Evropskog pokreta u Srbiji, Natašom Dragojlović, koordinatorkom Nacionalnog konventa o EU i Ivanom Lazarević, asistentkinjom pri Nacionalnom konventu o EU.

Na sastanku se govorilo o načinima saradnje OCD, dosadašnjim iskustvima pri uspostavljanju Nacionalnog konventa o EU, načinu funcionisanja same platforme i saradnje sa institucijama. Praktičan cilj posete bilo je upoznavanje sa pozitivnim iskustvima u Srbiji i njihovoj mogućoj primeni u Moldaviji.

Add Comment