Poglavlje 8    ŠABAC: Neka Pravda vlada u Poglavlju 8 – Politika konkurencije

ŠABAC: Neka Pravda vlada u Poglavlju 8 – Politika konkurencije

U selu Varna, u blizini Šapca, 9. novembra je održan okrugli sto na temu “Vladavina prava kroz Poglavlje 8 – Politika konkurencije”. Tom prilikom predstavljena je i istoimena analiza Nacionalnog konventa o EU.

Događaju su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija, kulturnih institucija, privatnog sektora i socijalnih preduzeća iz Šapca. Učesnici su razgovarali o svakodnevnim aktivnostima građana, životnom standardu, poslovanju privrede i ukupnom razvoju naše zemlje.

Poštovanje vladavine prava je neophodno kako u javnim nabavkama tako i u sprovođenju politike konkurencije. Takođe, učesnici su se složili da su temeljne reforme neophodne u ovim oblastima. Na skupu su otvorena i pitanja osiguranja žena sa invaliditetom, tekstilna proizvodnja i distribucija, ali i subvencije za strane investitore.

Na okruglom stolu su govorili:  Nataša Dragojlović koordinatorka Nacionalnog konventa o EU, Jovana Spremo koordinatorka Radne grupe Nacionalnog konventa za Poglavlje 23, Vuk Božić iz Privredne komore Srbije i Nemanja Nenadić koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa za Poglavlje 5 – Javne nabavke.

Predstavljena analiza “Vladavina prava kroz Poglavlje 8 – Politika konkurencije” izrađena je kroz projekat Nacionalnog konventa u EU “Neka Pravda vlada! / Let the justice rule!” koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije u okviru programa Matra. Detaljnije o preporukama i samoj analizi, možete pročitati ovde.

Add Comment