Uncategorized @sr    SASTANAK KONVENTA SA HANOM

SASTANAK KONVENTA SA HANOM

9. jun 2017. godine

U okviru zvanične posete Srbiji, evropski komesar za proširenje i susedsku politiku, Johanes Han, sastao se i sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Tema razgovora bio je uticaj vladavine prava na poslovnu zajednicu.

Na sastanku održanom juče u prostorijama Delegacije Evropske unije u Srbiji, učestvovali su pored komesara Hana, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU, Nataša Dragojlović, koordinatorka Radne grupe Konventa za Poglavlje 24, Sonja Stojanović Gajić, zatim Ana Firtel iz Saveta stranih investitora FIC, kao i predstavnici NALED-a i Američke privredne komore AMČAM.

Han ponovio potrebu zajedničkog rada na promociji aktivnosti i projekata koje EU podržava u Srbiji u okviru pripreme za članstvo.

Nataša Dragojlović je predstavila rad Nacionalnog konventa i naglasila da je osim stalne komunikacije sa srpskim parlamentom i vladom, potreban i stalni dijalog civilnog društva sa Evropskom unijom.

Sonja Stojanović Gajić govorila je o aktivnostima i rezultatima Radne grupe Konventa za Poglavlje 24 Pravda, sloboda i bezbednost.

Add Comment