Uncategorized @sr    Sastanak Saveta koordinacionog tela za pristupanje Srbije EU

Sastanak Saveta koordinacionog tela za pristupanje Srbije EU

21. januar 2015. godine

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović predsedavaće sastanku Saveta koordinacionog tela za proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji u četvrtak, 22. januara, u 10 časova, u Palati Srbija, istočni ulaz, sala Beograd.

Na sastanku će biti razmotren status pregovora o pristupanju Srbije Uniji, kao i plan aktivnosti u oblasti evropskih integracija za 2015. godinu.

Takođe, biće reči i o koordinaciji i intenziviranju komunikacionih aktivnosti u ovom procesu, kao i o prioritetima u planiranju i programiranju IPA fonda za ovu godinu sa projekcijama za naredne tri godine.

Savet koordinacionog tela obavlja poslove u vezi sa pitanjima u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ovo telo, pored ministra zaduženog za EU integracije, čine i šef Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije EU, predsedavajući 35 pregovaračkih grupa i državni sekretari iz ministarstava čiji predstavnici ne rukovode pregovaračkim grupama.

Takođe, u sastavu ovog saveta su i predstavnik Narodne banke Srbije (NBS), zamenik direktora i koordinator za fondove Evropske unije u Kancelariji za evropske integracije i predstavnik Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Add Comment