Uncategorized @sr    Umrežavanje i partnerstvo u procesu evropskih integracija

Umrežavanje i partnerstvo u procesu evropskih integracija

24. novembar 2016. godine

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je dvodnevnu radionicu u Knjaževcu na kojoj je bilo reči o značaju umrežavanja i izgradnje partnerstva u procesu evropskih integracija. Tema radionice bili su osnovni principi umrežavanja i proces kreiranja javnih politika u Evropskoj uniji i Srbiji.

U Kući partnerstva u Knjaževcu održana je dvodnevna radionica na kojoj je prezentovan značaj umrežavanja i izgradnje partnerstava u procesu evropskih integracija. Drugog dana radionice, o kreiranju javnih politika učesnicima je govorila Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

“Danas sa učesnicima pričamo o prednostima i mogućnostima za umrežavanje, o ulasku u partnerstvo kao mogućnosti da se na bolji način artikuliše glas i interesi civilnog društva. Takođe, tema nam je šta sve proces evropskih integracija pruža kao mogućnost za uticanje na kreiranje javnih politika i na konačne rezultate pregovora u Briselu”, kaže Nataša Dragojlović.Aktivnosti u radionici počele su juče, kada je bilo reči o principima po kojima se uspostvaljaju i održavaju dobra partnerstva. “Osnovna poruka je da, kao i države Evropske unije pojedinačno ne znače mnogo u svetskoj ekonomiji i politici, ali kad se udruži 28 zemalja, onda Unija jeste ekonomski džin i politički važna, tako i na nekom ličnom, pojedinačnom nivou mi promovišemo značaj partnerstava i udruživanja”, dodaje Nataša Dragojlović.Radionice je organizovala Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, a učestvovali su predstavnici organizacija civilnog društva iz Bora, Zaječara i Knjaževca.

Autor: Miroslav Stojanović

Izvor: Knjaževacinfo

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=w7m_9c2dNb0[/embedyt]

Add Comment