Poglavlje 30    POZIV: Mnoga lica srpske spoljne politike – Javno mnjenje i geopolitičko balansiranje

POZIV: Mnoga lica srpske spoljne politike – Javno mnjenje i geopolitičko balansiranje

Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlja 30 (Ekonomski odnosi sa inostranstvom) i 31 (Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika), u saradnji sa Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku (BCBP), poziva Vas na otvorenu sednicu radne grupe u petak, 4. decembra u 10h. Na sednici  će biti predstavljena najnovija analiza BCBP-a: Mnoga lica srpske spoljne politike: Javno mnjenje i geopolitičko balansiranje.

Istraživanje je pokazalo da građani Srbije vide Rusiju i Kinu kao naše najveće prijatelje, dok kao najvažnije spoljnopolitičke prioritete države vide očuvanje Kosova u sastavu Srbije, jačanje saradnje sa susednim zemljama i jačanje saradnje sa Rusijom. O uzrocima za ovakve rezultate i gde se u tome nalazi Evropska unija, govoriće  autori analize i istraživači BCBP-a:

  • Vuk Vuksanović
  • Maja Bjeloš
  • Luka Šterić

Diskusiju će voditi Igor Novaković, koordinator Radne grupe za poglavlja 30 i 31 i direktor istraživanja Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC).

Molimo Vas da se za učešće prijavite najkasnije do četvrtka 3. decembra na email: jovana.b@isac-fund.org. Nakon prijave biće vam poslat link za ZOOM platformu preko koje će sednica biti održana.

Analizu možete preuzeti ovde.

Kontakt osobe:

Jovana Bogosavljević, ISAC Fond, 011 32 86 985

Ivana Lazarević, Sekretarijat Nacionalnog konventa o EU, 064 81 57 907

Add Comment