Uncategorized @sr    Predstavljeni prioriteti reformi u okviru Poglavlja 24

Predstavljeni prioriteti reformi u okviru Poglavlja 24

15. novembar 2016. godine

Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i predstavnici organizacija građanskog društva, koje prate reforme u Poglavlju 24 (pravda, sloboda i bezbednost) i koje su okupljene u Nacionalni konvent za EU, razgovarali su danas u Narodnoj skupštini o prioritetima reformi u 2017. godini u okviru ovog Poglavlja.

Konsultativni sastanak članova Odbora i predstavnika Radne grupe za Poglavlje 24 Nacionalnog konventa za EU otvorila je predsednica Odbora Marija Obradović pohvalivši dobru volju da se članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove upoznaju sa aktivnostima Radne grupe. Ona je navela da bi bilo korisno i da se na nekoj od narednih sednica Odbora detaljnije razgovara o prioritetima reformi u okviru Poglavlja 24.

Koordinatorka Radne grupe za Poglavlje 24 Nacionalnog konventa za EU Sonja Stojanović Gajić predstavila je aktivnosti Radne grupe, kao i reforme koje se u narednih godinu dana očekuju u oblasti politike migracija, azila, borbe protiv organizovanog kriminala, borbe protiv terorizma i policijskoj saradnji.Cilj sastanka je uspostavljanje dijaloga između narodnih poslanika i predstavnika civilnog društva okupljenih u Nacionalni konvent za EU o reformi policije, pravosuđa i drugih službi ključnih za sprovođenje politika u Poglavlju 24, kao i upoznavanje narodnih poslanika sa resursima kojima civilno društvo raspolaže, a koji mogu biti od koristi u radu Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.Uloga Nacionalnog konventa za EU u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji potvrđena je Odlukom Odbora za evropske integracije iz 2014. godine i Rezolucijom o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji iz 2013. godine.

Galerija.

Izvor: NSRS

Add Comment