Održivi razvoj    Znanje za održivi razvoj: Odabrani pobednički projekti

Znanje za održivi razvoj: Odabrani pobednički projekti

U okviru programa „Znanje za održivi razvoj“ odabrana su četiri projekta koji će biti podržani i sprovedeni tokom 2022. godine. Nakon seminara na temu održivog razvoja učenici su mogli da predlože male projekte iz oblasti održivog razvoja. Svi projekti osmišljeni su tako da uključe lokalnu zajednicu i proizvedu promenu u lokalnim sredinama.

Šansu da konkurišu sa svojim projektima imale su sledeće škole: Tehnička škola iz Vlasotinca, Tehnička škola iz Bora, XIV beogradska gimnazija, Sportska gimnazija iz Beograda, Gimnazija Sveti Kirilo i Metodije iz Danilovgrada, Gimnazija Jezdimir Lović iz Sjenice, Gimnazija Jan Kolar iz Bačkog Petrovca, Srednja stručna škola Dr Radivoj Uvalić iz Bačke Palanke, Gimnazija Sveti Sava Beograd, Mašinsko-elektronička škola Goša, Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajinac.

Odabrana su četiri projekta koja će biti podržana sa po 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Pobedničke ideje su:

   • “Zeleni točkovi”, XIV beogradska gimnazija, Beograd
   • “Zelena učionica – zelena energija”, Ekonomska škola “Stana Milanović”, Šabac
   • “Zaštita i očuvanje životne sredine”, Srednja škola, Kladovo
   • “Klupe nas povezuju”, Tehnička škola, Vlasotince.

Rok za sprovođenje svih aktivnosti je kraj novembra 2022. godine.

Program „Znanje za održivi razvoj“ realizuje se u okviru projekta „ Podrška jačanju civilnog društva na proces evropskih integracija kroz Nacionalni konvent o Evropskoj uniji – civilno društvo i mladi: uloga i uticaj“.  Projekat  je podržala Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu.